Pin It

URTELYKKE

Din personlige håndbog til brugen af urter

Håndbogens forfatter Anja Ballegaard, er en kvinde med mange jern i ilden. Hun er uddannet Biopat og Naturopath, gårdejer med et økologisk mikrolandbrug, og endelig har hun egen klinik med tilhørende workshops, hvor hun rådgiver om balance og sundhed.

Urtelykke indeholder:

Mit urteeventyr:
Præsentation af forfatteren og hendes passion for naturens vidundere.

Vær opmærksom, når du bruger urter:
Her får du bl.a. en liste over giftige planter

Sådan bruger du bogen:
En kort reminder om det, at bruge bogen og urterne.

Indsamling og opbevaring af urter:
Her får du grundig info om, hvordan du høster og opbevarer frø, rødder, bær og blomster fra de planter, du gerne vil bruge.

Anvendelse af urter:
Det mest oplagte er jo at bruge urter i maden og som the. Men her får du bl.a. også basisopskrifter til at lave din egen snaps, eddike, sirup, saft, olie og salve.

Urter:
Samlingen her indeholder 30 forskellige urter. Hver urt er illustreret så du lettere kan genkende den i naturen. Derudover får du: fakta om urten, navnet (også latin) beskrivelse, urtens egenskaber, hvordan du indsamler den, tips til hvad den kan anvendes til og, hvad du skal være opmærksom på.

Find din urt:
Her kan du slå dine kvaler op og finde den eller de urter, der afhjælper præcis det problem/lidelse du har.

Urteindeks:
Her kan du slå urterne op, hvis du kender navnet – enten på dansk eller latin.

Litteraturliste:
Vil du læse mere om naturens mangfoldige anvendelsesmuligheder, er der tips til mere læsning her.

Først og fremmest er ”Urtelykke” en lækker bog at få i hånden. Lækker lærredsindbinding, og en visuel oplevelse af natur: jord og planter. Når man så åbner bogen, så evner forfatteren straks at indfange sin læser. Hun skriver levende, inspirerende og yderst letlæseligt om en passion, der smitter fra første ord.

Naturen og/eller vores haver er jo mangfoldige givere, og i disse år, hvor fokus er vendt mod netop det naturlige, bibringer ”Urtelykke” den livstil, en ekstra dimension. Vores forfædre, havde stor gavn af urter, ikke mindst som medicin. ”Hekse og Medicinmænd” brugte urter til både forebyggelse og behandling ligesom en del af nutidens medicin bygger på fortidens erfaringer – med ”Urtelykke” får du et indblik i nogle af de hyppigst forekommende urter, deres egenskaber og ikke mindst opskrifter på urternes anvendelsesmuligheder.

Bogen her er let at gå til, den er velskrevet og detaljeret. Uanset om man vil bruge ”Urtelykke” som opslagsværk, som inspiration til nye planter i haven/terrassen, eller til at opbygge sit eget urte-lager, eller blot ønsker at forsøge sig med en enkelt eller to urter, er der stor inspiration og hjælp at hente. Derudover er jeg sikker på, at du bliver smittet af forfatterens store glæde og derfor vil opleve, at ”Urtelykke” er en bog, der ikke kommer til at samle støv på reolen.

 

 
© Bognørden

 

Forfatter: Anja Ballegaard

Illustreret af Trine Pape

184 sider Forlaget Aronsen

Anmeldereksemplar

Pin It