Pin It

mor og far tryk

Vores minder om dig fra baby til teenager.

Elma Van Vliet har udformet en ”Fortæl serie” hvor mor, far, mormor, morfar, bedstemor, bedstefar, oldemor og oldefar kan nedfælde sine erindringer til eftertiden.

Bogen er opbygget som de gængse bøger om vores børns første år. Der er således ikke tale om en nyskabelse, men derimod om en udbygning af de førnævnte bøger. For denne bog er udvidet således, at barnet, når tiden kommer, får en bog, der kan rumme hele barndommen.
Bogen starter helt fra graviditeten opdages, kører over i fødslen og den første uge. Derefter kommer årene fra 1-12 og endelig er teenageårene samlet til slut i bogen.

Der er mulighed for at skrive alle de vigtige tidspunkter og faser, og så er udbygningen – udover de ekstra år – også med barselsorlov, skole, ferier, livretter, iPad osv. Jeg vil dog fremhæve de sider, der er har titlen ”Spørg mig” De vil med garanti blive skønne at se tilbage på – børn er så ligefremme og fantasifulde – jeg spår mange gode, og sjove, minder på disse sider.

Forfatteren skriver i forordet, at alle forældre jo elsker at tale om deres børn – enig. Begge mine børn har da også fået ”Mit første år” da de blev voksne. Det er en fin gennemgang af de første år, der både giver rig mulighed for samtaler og også kan bruges ifald børnene en dag selv får børn. Dertil holder jeg naturligvis meget af bøger der emmer af liv og kan læses igen og igen – Dét kan disse bøger, igennem flere generationer.

Jeg har tre anker: Den første og største er bogens titel og opbygningen af bogen. I dag findes der utrolig mange familiekonstellationer. Opbygningen udelukker en del af disse, og indskrænker dermed køberskaren. Det er super ærgerligt, for det er en fin bog, der videreudvikler de gode gamle ”Barnets bog” etc. Derudover savnede jeg lidt mere plads til teenageårene, der sker så utrolig meget og skal tages mange snakke, det kunne være godt at have i erindringen. Og endelig så synes jeg desværre, at den sorte tekst bliver for svag – det var til tider lidt svært at se teksten, og med tanke på, at papir og tryk jo falmer ad åre, kunne jeg godt have tænkt mig en mere klar sort, der stod mere tydeligt.

Når det så er sagt, så er ”Vores minder om dig” en fin bog for dig, der gerne vil være pennefører i bogen om og til et nyt menneske.

 


© Bognørden

 

Forfatter: Elma Van Vliet

175 sider gads forlag

Anmeldereksemplar

Pin It