Pin It

sebklein

Fra min faders skygge

Sebastian Klein er kendt fra børne tv, hvor han har begejstret børn og barnlige sjæle - præcis som sin fader. Udover at være TV-vært har Sebastian skrevet adskillige børnebøger. Danni Travn er igen "medhjælper" ligesom han var på en anden aktuel biografi, nemlig Anja Andersens - se mere nederst på siden her.

Sebastian Klein er søn af skuespiller Lotte Nielsen og multikunstner Jesper Klein. Han har haft sin opvækst i familiens hus på Amager, hvor han voksede op som enebarn. Sebastian har på mange måder haft kærlige og nærværende forældre, men han har også tidligt opdaget, at det havde en pris at have en kendt far. F.eks. blev faderen forbudt at komme på Sebastians skole, fordi al aktivitet stoppede når den berømte Jesper Klein trådte ind i et lokale. Sebastian voksede op med en hjemmegående mor og en travl far, i et åbent hus, hvor han altid var til stede, også under prøver og vigtige møder i huset. Men lige så kærlige forældrene var overfor Sebastian, lige så tvedelt var deres indbyrdes forhold. For moderen var udadvendt, romantisk og talende mens faderen var introvert, konfliktsky og levede herligt i sin hule på loftet. Sebastian fik tidligt en stor interesse for naturen og dyrerne, og efter endt studentereksamen vælger han at omgøre adskillige afslag til et "ja tak" til et job på DR, der på mange måder går i faderens fodspor. Men lå det altid i kortene at Sebastian skulle være mere end sin fars fysiske spejlbillede og, hvordan var det egentlig at vokse op med to så forskellige forældre, hvordan var det at miste dem, og er der noget Sebastian fortryder ikke at have gjort?

Der er specielt tre fortællinger, der har gjort stort indtryk på mig: Fortællingen om, hvordan Sebastian næsten ikke kunne færdes ude sammen med sin far. Fordi Jesper Klein gerne ville være privat, blev udflugter ofte til flugt da mange ville have noget fra ham, også privat.

Forældrenes måde at leve på, hvor nedgørelse, skillemisse trusler og "vende den anden kind til" var en evig tilbagevendende begivenhed. Alligevel skinner forældrenes kærlighed igennem da forældrene sygdom og død er en realitet.

Og slutteligt den hudløse beretning om et menneske, der går i opløsning. Falder fra hinanden, tror forstanden er væk og ikke kan se meningen med livet. Det var stærkt at være med på sidelinjen, og stærkt at stå frem og være med til at fjerne tabuet.

Dette er en fortælling om en usædvanlig familie, og her taler jeg ikke kun om kendisfaktoren, den er naturligvis ikke til at komme udenom, men jeg sidder tilbage med en følelse af at være lukket ind i et hjem, hvor modsætningerne mødtes, mennesket og kærligheden var i højsædet og sammenholdet uangribeligt - trods de mange konflikter.

Sproget er levende og flydende, jeg kunne mærke fortælleren og var faktisk til stede i Sebastians fortælling. Hvor jeg bøjer mig i støvet over afrundingen på den personlige og meget hudløse fortælling, så savnede jeg at finde ud af, hvorfor Sebastian vælger denne karriere. Han har betalt prisen, som barn af to kendte mennesker, hvorfor vælger han samme vej og, hvad var overvejelserne i forhold til hans egne børn - Det ville jeg gerne have været klogere på. Men jeg takker for en varm, vedkommende og levende fortælling.

 

© Bognørden 

 

Tidligere biografier af Danni Travn anmeldt på Bognørden:

Det er aldrig for sendt – at blive den man er: Anja Andersen fortalt til Danni Travn - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Sebastian Klein

I samarbejde med Danni Travn

303 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

 

Pin It