Pin It

Prins pyt

Prins pyt er blevet til på baggrund af forfatterens oplevelser med sine egne børn. Den misundelse og vrede, der indimellem rammer, når andre opnår noget man selv ville have haft, den er blevet til fortællingen om pyt.


Der var engang en prins. Prinsen havde ikke noget navn, fordi hans far kongen mente, at et navn er noget man skal gøre sig fortjent til. Så indtil videre er prinsens navn Prins Prins. Kongen vil gerne have at Prins prins bliver stærkere, så han kan klare dragen, hvis den en dag angriber. Så Prins prins bliver sendt på Ridderskole, hvor han skal lære at kæmpe. Der er bare det problem, at Prins prins er vant til at få sin vilje og bestemme det meste – og det kan han ikke på ridderskolen, hvor der også er andre børn, der skal lære noget. Så Prins prins bliver både vred og irriteret på alle de andre, men da han en dag står foran sin største udfordring har han kun sig selv at blive vred på. Om prinsen kunne bekæmpe dragen må du selv læse mere om i bogen.


Prins Pyt er et fint lille eventyr for børnehavebørn fra 3 år og opefter. Fortællingen er eventyrlig med fine eventyrlige ingredienser som eventyr er flest. Men så er fortællingen også tilsat morale. For, hvis man bruger sin energi på at være vred, så bliver tingene tit meget svære og det kan være rigtig svært at lære nyt – Derfor må man en gang imellem lære at vende siden til – sige Pyt.


Prins Pyt egner sig bedst til oplæsning med en voksen ved siden af. For den er super fin at bruge som indgang til snakke om misundelse, om at dele og om at være vred. Snakkene kan være i én til én situationer eller som højtlæsning for små grupper i fx børnehaven. Litteratur er ofte en herlig mulighed for at plante nye tanker, og her er Prins Pyt et fint bud.

© Bognørden

 

Forfatter: Maria Rørbæk 

Illustreret af Broe

9 sider Fairytell

Anmeldereksemplar

Pin It