Pin It

den hemmelige leg

 

Forfatteren står bag flere bøger til børn og unge, bl.a. har han skrevet bøgerne om de skandinaviske opdagelsesrejsende Vitus Bering, Jens Munk og Hark Oluf m.f. Ligesom han er manden bag serien "De gik forrest"

(se mere nederst) 

Magnus og Adam er bedste venner og de elsker at lege sammen. De kan finde på mange sjove lege og en dag finder de på noget helt nyt. For de der tissemændspinde de har, de er da nogen sjove størrelser. Så Magnus og Adam de piller og kigger og finder også ud af, at deres tissemænd ikke er ens. Men bedst som de leger, kommer far og mor. Far og mor vil vide, hvad de laver inde bag en lukket dør og da de opdager, at drengene leger med deres tissemænd, bliver far og mor meget mærkelige og sender Adam hjem. Magnus bliver så flov. Han vil aldrig lege med Adam mere, tænk, hvis Adam kan huske det flove de lavede. Og nu vil far og mor også tale om det igen – Gid Magnus var en pige!

Den hemmelige leg er en billedbog for børn fra ca. 3 år. Men, det er først og fremmest en samtalebog. For dagens samfund er i dén grad blevet opmærksom på seksualitet. Overgreb i alle aldersgrupper har sat en frygt i mange, og det påvirker naturligvis også de voksnes syn på børns seksualitet. 

Børn har alle dage leget med deres seksualitet, og netop fordi den ikke kan sammenlignes med voksnes, er det i højere grad en naturlig leg. Men, hvor går voksnes grænser for, hvad børn må lege? Det sætter denne bog gang i, den giver fortællingen i ord og billeder, og kan derfor være indgangen til at tage hul på emnet sammen med barnet. 

Bogen kommer ikke med nogen løsninger, udover at indlemme det naturlige. Min eneste anke er, at forældredelen godt kunne have været mere smidig. Men derudover er bogen skrevet i børnehøjde, humor og alvor går hånd i hånd og så er den bare et virkelig godt redskab til at tage en naturlig snak om og med barnet.

© Bognørden

 

Tidligere udkommet og anmeldt på Bognørden: 

Serien ”De gik forrest” :Nina Bang – Læs anmeldelsen her

Karen Jeppe – Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Kåre Bluitgen 

Illustreret af Mette Marcussen 

29 sider Forlaget Tøkk

Anmeldereksemplar

Pin It