Pin It

sallys far

Makkerparret bag bogen er, Thomas Brunstrøm, der udover at skrive voksenromaner også er journalist og filmanmelder. Og Thorbjørn Christoffersen, der er animator og filminstruktør og så er han blandt meget andet, manden bag Terkel i Knibe.

Sally er igen på banen sammen med sin skønne og skæve familie: lillebror Eddie, den altid pinlige far og den mere afdæmpede mor. Sally er med resten af familien i Zoo, far fortæller igen røverhistorier om sin barndom, hvor han kunne låne aber med hjem, og efter en hyggelig dag er familien på vej hjem, da Sally pludselig får lyst til at komme i Tivoli. Men far mener, at det er alt for dyrt med alt det familien skal have, så Sally må i tænkeboks. Og så viser det sig, at der er Sallyd bedste ven Svend, der kommer med den perfekte ide. For hjemme hos vend har de en bandekasse, hvor de betaler 5 kr. hver gang de bander, og er der noget Sallys far er god til, så er det at bande - den tivolitur er hjemme, tænker Sally. Men som altid i Sallys familie, er der ikke meget, der går som planlagt.

Jeg stiftede bekendtskab med Sally og hendes familie i forgængeren, og var vild med den. Sally er en serie for de små førskole- og indskolingsbørn. Sproget er legende, i børnehøjde og herligt forfriskende for både børn og voksne. Det betyder, at oplæseren får smil på læben mens barnet med garanti vil more sig over både sproget og de fantastiske billeder.

Thorbjørn Christoffersen har igen leveret en super samling illustrationer af den skæve familie. Tegningerne kan både fortælle tekstens historie, men kan også skabe grobund for yderlige samtaler med barnet og så skaber de også rummet til barnets egen fantasi kan blomstre og danne nye historier.

Kort sagt: Endnu en perle til de mindre børn og deres voksne. Mere tak!

 

 

© Bognørden

 

Tidligere anmeldt på Bognørden:

Sallys far er sygt pinlig - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Thomas Brustrøm & Thorbjørn Christoffersen

40 sider Turbine Forlaget

Anmeldereksemplar

Pin It