Pin It

sigurd kongerakken

Der findes næppe mange børn og småbørnsforældre, der ikke kender Sigurd.

Han har bjertaget familier på TV med bjørnen Bjørn, med sang og musik og som forfatter til mere end 30 bøger. Senest tog Sigurds Danmarkshistorie landet med storm, og nu er der altså igen nyt, denne gang om de danske regenter.

Bogen er opdelt således, at Sigurd begynder med Sagnkongerne og ender med Kronpris Frederik og Prins Christian. Sagnkongerne nyder hinandens fællesskab, men derefter har hver enkelt regent sit eget kapitel: Hvert kapitel begynder med at huske læseren på, hvor det forgående sluttede. Og så tager Sigurd elles over, han fortæller, i kronologisk orden, historier om den konge, kapitlet handler om. Sigurd fletter historiske fakta ind i en fortælling om, hvad pågældende konge foretog sig, hvordan danskerne og verden så på ham og ikke mindst, hvem han giftede sig med og, hvilke børn han fik. Hvert kapitel afsluttes med en faktaboks om kongen, et ”Vidste du” afsnit og endelig en forklaring på, hvor du kan se efter spor eller se mere om de enkelte konger. Alt sammen tilsat de skønneste farverige illustrationer, der også selv kan fortælle historier. Endelig er kongerne og de svære fremmedord, fremhævet i farver og lige til at slå op i faktaboksene eller i ordlisten bagest i bogen. Og som en ekstra krølle, med følger der en CD, hvor Sigurd har indtalt hele bogen og naturligvis også synger nogle af sine sange om de danske konger.


Jeg har ikke læst de tidligere udgivelser – stor fejl. For jeg må melde mig i koret af begejstrede læsere. Sigurd lover, at bogen kan læses af alle mellem 5 og 100 år, det er jeg enig i. Sproget sprudler, Sigurd skriver som han taler, og frem for alt, inddrager han børnene i fortællingen og er fuldkommen i øjenhøjde med specielt de små læsere.


Opbygningen med både bog og mp3 cd gør, at bogen kan bruges igen og igen. De mindste læsere kan få bogen oplæst, enten af en voksen i huset eller af Sigurd på cd´en. De kan synge med på sangene, og så giver illustrationerne rig mulighed for at lade fantasien løbe afsted og lave nye historier og endelig er det muligt at bruge bogen som opslagsværk til både skoleopgaver, familiequizzer eller bare til: hvad var det nu?


Sigurd fortæller om kongerækken er en top underholdende samling, der også giver et lille indblik i samfundets udvikling. Uanset, om du er novice som jeg, eller en mere garvet ”Sigurd læser” så garanterer jeg virkelig god underholdning, brugbar viden og altså en bog, der med garanti kan læses i mange år. Jeg er begejstret, for både formidling og indhold – det er bundsolid børnelitteratur, der gør læring til leg.

 

 

© BognørdenTidligere udkommet bl.a.:


Sigurd fortæller Danmarkshistorie bind 1 og bind 2

Sigurd fortæller Om de nordiske guder

Sigurd fortæller Bibelhistorier

Sigurd fortæller om Luther

Sigurd fortæller om de græske guder

Sigurds ABC

 


Forfatter: Sigurd Barrett

Illustreret af Stine Rosenberg

394 sider Politikens Forlag

Anmeldereksemplar

Pin It