Pin It

Karestefolk forside

Den store danske digter behøver jo ikke den store introduktion, hans værker har begejstret læsere verden over og gør det stadig. Det er måske nok i mindre målestok, men Jan Mogensens bøger har faktisk også begejstret mange læsere ude i verden og nu lægger han så streg til H.C. Andersen for de små fra 4 år og som e-bog.

Kærestefolkene Toppen og bolden, har sit udspring på børneværelset. Drengen der ejer legetøjet har rigtig meget af det og derfor lander toppen og bolden i en skuffe sammen med mange af de andre. Og her får toppen øje på bolden og spørger bolden om ikke de skulle være kærestefolk, når de nu alligevel ligger i samme skuffe. Men ak, bolden er allerede så godt som forlovet med en svale og uanset, hvor meget toppen prøver at imponere bolden, er hun ikke interesseret. Og en skønne dag er bolden væk, toppen en sikker på, at hun nu bor oppe i svalereden med sin svalemand, men ikke alt er som toppen tror, og en dag får han svar på alle sine mange spørgsmål.

Toppen og bolden er jo en fin fortælling om forelskelse, lidt snobberi og så er det fortællingen om drømme. Og så er jeg faktisk også sikker på, at de små læsere vil begejstres over eventyrets levendegørelse af legetøjet.

Disse tre nye bøger er til iPad og tablets og til de nye udgivelser har Jan Mogensen så sat sin fantastiske streg. For både tekst og illustrationer holder i både fortid, nutid og fremtid. Og så har Jan Mogensen den herlige gave, at hav evner at fortælle flere historier inde i den originale historie - og det er altså et stort plus.

Denne udgave henvender sig til de små fra 4 år og opefter. Det betyder, at bøgerne både kan bruges til højtlæsning, til samtaler om handling og morale og sidst men ikke mindst kan børnene selv læse bogen eller lave sine egne historier ud fra illustrationerne. Jeg er fan!

 

 

 

© Bognørden

 

Tidligere anmeldte værker af Jan Mogensen:

Eventyr på havets bund - Læs anmeldelsen her

Maries Julegave - Læs anmeldelsen her

Bamse og den kinesiske prinsesse - Læs anmeldelsen her

Pigen med svovlstikkerne - Læs anmeldelsen her

Rita i raseriskoven - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: H.C. Andersen Illustreret af Jan Mogensen

30 sider E-pub. Forlaget Eudor

Anmeldereksemplar

Pin It