Pin It

findesderen

Så er der nyt fra den skotske forfatter bag "Fra og med dig" og "Det er ikke mig, det er dig"

- Se anmeldelser nederst. Denne gang er det hendes seneste roman, der udkommer på dansk, ligesom vi kan glæde og til at debutromanen er klar til danskerne til maj 2017.

Edie er en 35 årig tekstforfatter fra Nottingham. Hun bor i en lille lejlighed i London, hænger ud med kollegaerne fra kontoret og chatter lidt heftigt med Jack, som hun arbejder sammen med. Men da Jack gifter sig trods sine ellers meget modvillige udsagn, er Edie lidt forvirret. Men Edie møder naturligvis op til de to kollegaers bryllup, ser ud til at få en hyggelig aften, altså lige indtil gommen kysser hende i den mørke have - under overværelse af bruden. Edie får hele skylden for balladen og kan ikke vise sig på kontoret, så hun tager imod med kyshånd da hendes chef giver hende en opgave i Nottingham, væk fra hadet på de sociale medier men i barndomshjemmet, som ikke er meget mere oplivende. For Edies far er depressiv og Edie søster, der stadig bor hjemme, er hardcore veganer og hardcore hader af Edie. Derfor kaster Edie sig sultent over sin nye opgave: at være skjult forfatter på en biografi om en stor skuespiller. Men skuespilleren Elliot er ikke helt som Edie troede han var, deres samarbejde kommer på hårde prøver og da Edie konstant udsættes for pres og mobning er hun på alle måder trængt op i en krog. Men måske en selvransagelse kan bidrage til at løsne op for problemerne?

Sproget er herligt flydende, det er letlæselig hygge over hele linjen. MacFarlane skriver om kærlighed, svigt, forviklinger og på en herlig befriende måde. Det er ikke store litterære vendinger men derimod mennesker tilsat en snert Bridget Jones.

Romanen har flere lag, der er flere moralske dilemmaer, og det giver den søde feelgood kant. Specielt temaet med mobning på de sociale medier er jo meget aktuelt, og derfor får handlingen et ekstra twist, der både forfrisker og underholder.

Det er let at finde rundt i figurerne, de er for størsteparten realistiske og er alle levende. Jeg vil garantere, at læserne kan nikke genkendende til flere af bogens episoder og følelser. For mange af de her ting sker faktisk i livet, her stilles de blot ind i en hyggeroman.

De tre romaner kan læses uafhængigt af hinanden da de er helt selvstændige. Kender du ikke forfatteren endnu, men er du til feelgood og garanteret hygge så gør dig selv en tjeneste at skrive denne forfatter på læse-listen. Er du gengager kan det siges ganske kort: Glæd dig!

 

 

© Bognørden

 

Tidligere udkommet og anmeldt på Bognørden:

Det er ikke mig, det er dig - Læs anmeldelsen her

Fra og med dig - Læs anmeldelsen her

 

Forfatter: Mhairi McFarlane

431 sider HarperCollins Nordic

Anmeldereksemplar

Pin It