Pin It

sort kaffe

Jeg holder meget af cykelsporten, har læst en del bøger af tidligere og nuværende ryttere, og er i det hele taget bare en stor nyder af sporten. Denne herlige samtale/historie/tip- bog var naturligvis en mustread - og for filan, hvor blev jeg ikke skuffet.

Bogen er opdelt i 10 Kapitler: Træningen, Stilen, Kosten, Cyklen & Udstyret, Kulden, Hierarkiet, Rivaliseringen, Smerten, Konkurrencen og Motionisten. Læseren får et rigtig fint indblik i de ti dele af cyklingen, og det krydret med minder, egne eller andres. Derudover er der et væld af skønne tilbageblik i både dansk- og international cykling. Har du ikke helt styr på de helt store personligheder, så får du et indblik her. Eddie Merckx går naturligvis igen, mange gange. Men der gives også bud på de bedste bjergryttere, de bedste enkelstartsryttere osv. Og, hvordan var det så at blive kastet for løverne, i et fremmed land, hvor sproget var en barriere og hvor alle forfatterene i denne bog startede på bunden? Var Bjarne Riis og Rolf Sørensen virkelig så uvenner, som pressen udråbte dem til, hvorfor turde Jesper Skibby ofte ikke tro på egen evner, og kan det virkelig passe, at Brian Holm var så indædt en træningsnarkoman? Det og meget mere får læseren svar på, og så er bogen fyldt med herlige fotos af store ryttere og store øjeblikke. Og endelig er der mulighed for at køre nogle af de ruter, som disse ryttere har kørt - både i Danmark, Europa og USA. For der både ruter, råd og forklaringer med i bogen.

Er du, som jeg, cykelfan er dette en mustread. Er du først ved at finde ind til kernen i sporten, er dette en virkelig god mulighed for at få styr på de vigtige løb, de store ryttere og få et unikt indblik i nogle af de mange aspekter indenfor træning og løb.

Jeg havde mange gode grin under læsningen, mange fine og nostalgiske tilbageblik, og nogle interessante aha-oplevelser. Specielt fordi, der trods alt, er nogle af disse danske ryttere, jeg ikke har stiftet meget andet end navne-bekendtskab med. Jeg har nydt fortællinger og billeder, og er endnu en gang blevet bekræftet i, at denne sport bare er noget specielt, den er for de seje, den er fyldt med sejre og nederlag og så fanger den bare.

 

5

© Bognørden

 

Tidligere udkommet om cykling og anmeldt på Bognørden:

Sportsdirektøren af Brian Holm Læs anmeldelsen her

Den hurtigste mand på to hjul af Mark Cavendish Læs anmeldelsen her

Det hemmelige løb af Tylor Hamilton & Daniel Coyle Læs anmeldelsen her

Michael Valgren - En sæson i cykelsportens verdenstop Læs anmeldelsen her 

 

Andre gode cykelbøger:

RIIS af Bjarne Riis

Debutantens Dagbog af Chris Anker Sørensen & Dennis Ritter

 

Forfattere: Brian Holm, Per Bausager, Bjarne Riis, Rolf Sørensen, Jesper Skibby, Jens Veggerby, Jesper Worre, Jørgen V. Pedersen, Dan Frost, Jakob Piil, Jørgen Marcussen & Thomas Bay

254 Sider Politikens Forlag

 

 

Pin It