Uncategorised

det er haardt at vaere en skildpadde paa ryggen

Værktøjskassen for pårørende til alkohol- og stofbrugere

defekt skarm1 

Én ulykke kommer aldrig alene

Du kan kontakte Bognørden på mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. 

 

 

 

 

 

 

 

flyttebil

Bognørden arbejder lige nu på at flytte over til en ny host.
Det kan betyde at nogle ting på siden, imens flytningen foretages, kan opføre sig anderledes end normalt
Vi arbejder på at få overstået flytningen så hurtigt som muligt og beklager den ulejlighed det kan give for vores læsere

Vi forventer, at flytningen er overstået i løbet af weekenden d. 30-31 marts 2019 (måske før)

Jeg giver min bedømmelse i hver anmeldelse, her kommer en lille gennemgang af hjerterne og, hvad de står for hos mig:

 

1

  Giver jeg for en meget skuffende læseoplevelse.

 

2

 Giver jeg for den skuffende oplevelse, men hvor der er lyspunkter.

 

3

 Giver jeg for en god oplevelse, plusser og minusser, men det samlede indtryk er okay.

 

4

 Giver jeg til de gode oplevelser, det er der, hvor kvaliteterne klart overstiger manglerne.

 

5

 Giver jeg til de rigtig gode og tæt på fantastiske bøger, der, hvor jeg efterfølgende kan mærke bogen sætte sig, og huske den iblandt de mange øvrige.

 

6

 Giver jeg til de helt uovertrufne, der hvor jeg sidder tilbage med WOW - men de seks hjerter sidder naturligvis ikke løst, det er udelukkende til den sublime og helstøbte læseoplevelse.

Grundlæggende info:


Alle anmeldelser er opbygget således at du kan finde pågældende bog hos enten forlaget, forretningen eller hos forfatteren.

Klik på billedet af bogen - der kommer du direkte ind på bogen

Klik på forlagets navn under billedet - der kommer du direkte ind hos forlaget

I de tilfælde, hvor forfatteren er yderligere omtalt, findes link i fakta-teksten øverst i anmeldelsen.

Hvad er en god bog?

Det er jo først og fremmest den enkelte læser, der sætter linjen for hvad der interesserer eller ikke - Jeg har nogle gange oplevet, at en bog jeg synes var fantastisk fik dårlige anmeldelser fra andre, og omvendt. Det vækker stor undren hver gang, men på den anden side: Vi går ind i bøgerne med de præferencer vi nu engang har i livet, på godt og ondt - og mangfoldigheden er jo når alt kommer til alt en styrke.

Når jeg anmelder bøger er der nogle faste ting jeg altid vægter højt:

- Sproget: Det skal være korrekt stavet, flydende og med levende og realistiske dialoger

- Personerne: Jeg vil helst gerne HELT ind under huden på "mine" personer. Jeg vil føle med dem, og frem for alt skal jeg opleve en eller anden form for sympati med dem. Bøger, der har personer, der er uden indhold eller fyldt med egoistisk selvfedme, er bestemt ikke noget for mig. Kort sagt; "Mine" personer skal sætte aftryk

- Omgivelserne: Jeg holder meget af at være til stede i universerne, derfor vægter jeg levende omgivelser meget højt.

- Politiet: Hvis det er en krimi og politiet er en del af den SKAL den del være realistisk og levende. Der skal ikke være hovsa løsninger, overspringshandlinger eller alt servereret på et sølvfad. Jeg er vild med gedigent benarbejde OG vil helst gerne være med i opklaringen, dvs. ikke skulle gætte mig til hvad personerne nu har fundet ud af.

- Plottet: Det skal selvfølgelig holde hele vejen, og alle løse ender skal bindes inden jeg læser sidste linje.

Kan jeg så slet ikke læse regulær fiktion? JO- og med stor glæde.
Jeg vil bare gerne være helt klar over om bogen er skrevet realistisk, eller er ren fiktion.

Ovenstående er, skarpt skåret, baggrunden for mine anmeldelser.

 

Jeg kom til verden en junidag i 1969. 

Jeg er mor til to, en søn og en datter. Uddannet pædagog med kommunikation som speciale, og tre børnebøger i bagagen.
Kan jeg snige mig til at kombinere det, er læsning omgivet af mine hortensiaer i haven, min lille oase.

Jeg  blev tidligt introduceret til litteraturens mange glæder, idet min fantastiske mormor synes, at det var vigtigt, at jeg fik indblik i hendes kærlighed til bøger og det at læse. Jeg har derfor hele livet igennem fået bøger ligesom jeg læste allerede inden jeg begyndte i skole. Kommunikation, sprog og litteratur har fulgt mig livet igennem. Jeg har skrevet tre børnebøger i seminarietiden, men min passion ligger i at læse bøgerne - ikke skrive dem.

Jeg begyndte som anmelder på et dansk krimisite, etablerede siden bloggen Bognørden i 2014. Nu har vi så holdt flyttedag til denne nye form. Jeg stiler efter at mine anmeldelser skal være letlæselige, velbegrundede og, at mine holdninger til det læste skal uddybes på en saglig måde. Alle anmeldelser er naturligvis subjektive, men jeg giver mine læseoplevelser videre således, at du kan bruge mine anmeldeser som en form for rettesnor, hvad enten vi er enige eller uenige i bedømmelserne.

Du kan læse lidt mere her i artiklen: Politiken torsdag d. 10. december 2015
http://politiken.dk/magasinet/feature/premium/ECE2970273/boegernes-nye-slyngveninder/  
 
I dag har jeg faste anmelder-aftaler med en række forlag. 

Jeg får løbende henvendelser fra andre forfattere og forlag om både anmeldelser og hjælp med gennemlæsning og redigering. Jeg anmelder både børnebøger, ungdomsbøger, fagbøger, skønlitteratur, biografier, noveller og digtsamlinger - og spænder bredt indenfor genrene. Dog takker jeg som hovedregel nej til fantasy - det er ikke rigtig blevet en genre, jeg føler mig hjemme i.

Jeg donerer ofte bøger til en nonprofit organisation Læs for livet som giver børn og unge, der er anbragt udenfor hjemmet & KABS som er et behandlingscenter for misbrugere, en mulighed for at (gen)opleve litteraturens dejlige verden.

 

I 2016 blev jeg nomineret til Dansk Bog Blog Award.

2016
 
 
 
Ved brug af citater, lilla hjerter (ikke stjerner - ikke røde hjerter) og/eller gengivelse af hele, eller dele af anmeldelserne, skal tydelig kildeangivelse være til stede: www.bognorden.dk 

Ønsker du noget af ovenstående eller vil du være annoncør, så send en mail til: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


© Bognørden / Stina